ORDU / ÜNYE - Şehit Cemal Mutlu İlkokulu

Nis

TBMM'nin 104. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çoşku içinde kutladık. Okulumuzda düzenlenen programa öğrencilerimizin yanı sıra velilerimiz de katılım sağladı. Programda öğrencilerimiz hazırladıkları gösterileri sergilediler. Konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu, gösterilerin sunulduğu program coşku içinde sona erdi.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109.yıl dönümü, okulumuzda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Törende öğrencilerimiz şiirler okudular, günün anlamına uygun türküler söylediler.

Şbt

Okulumuzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğrencilerimiz çeşitli etkinlikler yaptılar. Bu etkinlikleri sınıf ve okul panolarında sergilediler.

Okulumuzda Nature’s Hope Child eTwinning Projesi Başlıyor

Okulumuz 1/C sınıf öğretmeni Murat TURHAN liderliğinde Nature’s Hope Child eTwinning Projesi yürütülecek.

Kuruculuğunu Türkiye’den Ergüzel Çiçek ve Portekiz’den Deolinda Almeida’nın yaptığı “Nature’s Hope Child” Doğanın Umudu Çocuk isimli eTwinning projemiz başlıyor.

Projemizde 4-6 yaş arası çocukların doğayı koruma, geri dönüşüm, doğayı araştırma, doğa ile ilgili farkındalık yaratma, iklim değişimi, gıda israfı gibi çevresel konuları ele almak istedik.

Öğrencilerimize projede yapacağımız etkinliklerle doğa ile ilgili temel becerileri kazandırmayı, doğayı sevmeleri, çevreci bireyler olarak doğayı korumayı öğreteceğiz.

Projemizde Türkiye(6), Portekiz(2), Romanya(2), Polonya(2), Litvanya(2), Estonya(1), İtalya(1), Azerbaycan(1) toplam 17 ortak bulunmaktadır.

2023 Aralık ayından başlayan projemizin, 2024 Nisan ayında bitirilmesi planlanıyor.

Bizlerden desteğini esirgemeyen velilerimize, okul idaremize teşekkür ederiz.

Şbt

Ordu'da düzenlenen Wushu Kung Fu karşılaşmalarında, okulumuz öğrencileri Eymen Aras ALTUN ve Zeynep ÖZTÜRK derece yapmışlardır. Öğrencllerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

Ocak-Mayıs 2024 tarihleri arasında İngilizce Öğretmenimiz Mehtap TOPÇU'nun kuruculuğunda yürüteceğimiz TALKFEST projemiz başladı. 2. sınıflarımız bu projede bol bol İngilizce soru-cevap yapacaklar, dil ve teknoloji becerilerini artıracaklar. 5 ülke (Türkiye, Litvanya, Polonya, Romanya, İtalya) 14 okul takımının öğrencileri projede eşzamanlı etkinlikler yürütecek.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemi 19 Ocak 2024 Cuma günü itibariyle sona erdi. Okulumuz bahçesinde düzenlenen törenle öğrencilerimize karneleri verildi.Törende bir konuşma yapan okul müdürümüz Şenol AKTAŞ, öğrencilere tatilde dinlenmelerini, arkadaşlarıyla oyun oynamalarını ve kitap okumalarını tavsiye etti. İkinici dönem 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacaktır.

Ock

Okulumuz 2. ve 3.sınıf öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesinde bulunan Uzay Bilim ve Sanal Gerçeklik Atölyesine ziyarette bulundular. Ziyaret sonrası düşüncelerini paylaşan öğrencilerimiz, uzay ve sanal gerçeklik  konusunda bilgi sahibi olduklarını ifade ettiler.

Kas

Öğrencilerimiz ile Ünye Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Pistine gittik. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekibi öğrencilerimize Trafik güvenliği konusunda uygulamalı olarak eğitim verdier. Öğrencilerimiz eğitim parkurlarında eğlenerek, güvenli trafik konusunda bilgi sahibi oldular.

Kas

Ölümünün 85. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü rahmetle ve şükranla anıyoruz. Bu vesile ile okulumuzda anma programı düzenlendi. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hayatı ve eserleriyle ilgili konuşmalar yaptılar, öğrencilerimiz günün anlamına uygun şiirler okudular, rontlar söylediler. Anma programına velilerimiz de büyük ilgi gösterdiler.

Kas

Okulumuz 2., 3. ve 4.sınıf öğrencileri öğretmenleri ile birlikte ilçemiz Mustafa Rakım Anadolu Lisesinde bulunan Çanakkale 1915 Gezici Müzesini ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz müzede sergilenen, Çanakkale Zaferine ait mühimmat, eşya ve görsellere büyük ilgi gösterdiler. Ziyaret sonunda öğrencilerimiz, Çanakkele Savaşı'nın somut örneklerini görerek, vatanımızın nasıl mücadeleler sonunda kazanıldığının farkına vardılar.

Kas

2023-2024 Eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısını okulumuz bahçesinde gerçekleştirdik. Velilerimizin yoğun katılım sağladiği toplantıda 2022-2023 Eğitim öğretim yılı gelr gider hesapları görüşüldü. Yeni yönetim kurulu oluşturuldu. 2023-2024 Eğitim öğretim yılı tahmini bütçesi onaylandı.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.Kuruluş Yıldönümünü, okulumuzda düzenlenen programla kutladık. Coşku içinde geçen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrencilerimiz şiirler okudular, marşlar söylediler, çeşitli gösteriler yaptılar. Cumhuriyet bayramı nedeniyle sınıflarımız ve okulumuz bayraklarla süslendi. Programa velilerimiz de katılım sağladı. Stadyumda yapılan ilçe kutlama programına okul müdürümüz Şenol AKTAŞ ve öğrencilerimiz iştirak ettiler.

Ekm

Okulumuzda Ders Dışı Eğitim kapsamında Satranç kursu açılmıştır. Satranç kursunu ziyaret eden okul müdürümüz Şenol AKTAŞ, satrancın öğrencilerimize hızlı ve çok boyutlu düşünme, motivasyonu yükseltme, sorun çözme alanlarında büyük fayda sağladığını belirtti. Müdürümüz kursa istikrarlı bir şekilde devam etmeleri hususunda öğrencilere uyarılarda bulundu.

Ekm

Okulumuzda, İlkokullarda Yetiştirme Progaramı (İYEP) uygulanmaya başladı. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında 3 sınıfta İYEP programına devam edilecektir. 2024 mayıs ayı sonuna kadar sürecek olan programdan 28 öğrencimiz faydalanacaktır.